Mitä eroa on klassisella hieronnalla ja urheiluhieronnalla?

Klassinen hieronta on keveympää, rentouttavaa hierontaa, jossa venytetään lihaksia. Klassinen hieronta ei mene niin syvälle lihaksiin kuin urheiluhieronta. Jos kaipaat enemmän rentoutusta valitse klassinen hieronta. Klassinen hieronta lievittää tehokkaasti stressiä, sillä se rentouttaa koko kehon.

Urheiluhieronta lievittää syvempiä lihaskipuja. Hierontatekniikassa painetaan enemmän, jotta päästään käsiksi syvemmälle lihaksiin. Kehosta etsitään kipukohdat ja avataan lihaksia. Mikäli kehossasi on todella paljon lihasjumeja, esimerkiksi urheilet paljon tai käyt salilla on urheiluhieronta parempi valinta.

Hieronnassa on hyvä käydä säännöllisesti. Keskustele hierojasi kanssa, mikä on sinulle sopiva tahti. Urheilijat ja raskasta fyysistä työtä tekevät tarvitsevat hierontaa useammin, kuin kevyttä toimistotyötä tekevät. Hieronnalla voidaan myös ennaltaehkäistä lihasjumeja. Hieronta huoltaa kehoa ja myös mieltä.

Hierontaöljyt – mitä eroa niillä on?

Mitä eroa on hierontaöljyillä? Hierontaöljyt rauhoittavat, virkistävät tai rentouttavat. Toiset pitävät voimmakkaista tuoksuista ja toiset miedommista. Käytän pääsääntöisesti tuoksuttomia hierontaöljyä, sillä monet asiakkaat ovat tuoksuherkkiä. Oliiviöljy on yksi suosikeistani, sillä siinä on hyvin mieto tuoksu ja se kosteuttaa tehokkaasti ihoa. Oliiviöljy jättää ihon öljyiseksi, joten hieronnan jälkeen puhdistan ylimääräisen öljyn pois asiakkaan iholta.

Rentoutushieronnassa voin valita asiakkaan toiveiden mukaisesti kevyesti tuoksuvan öljyn, joka auttaa rentoutumaan.

Tiesitkö, että voit käyttää kotona ihon kosteutukseen esimerkiksi oliiviöljyä, manteliöljyä tai kookosöljyä. Öljyllä voi myös puhdistaa meikin kasvoilta.

Eteeriset öljyt soveltuvat myös hierontaan ja ihon kosteutukseen. Niissä on kuitenkin huomattavasti voimakkaampi tuoksu, joka tarttuu vaatteisiin. Tästä syystä en käytä eteerisiä öljyä palveluissani. Pidän myös hierontahuoneen tuoksuttomana, jotta asiakaskokemus on mahdollisimman miellyttävä.

Hieronnasta apua päänsärkyyn

päänsärky

Kärsitkö toistuvista päänsäryistä? Oletko ajatellut, että päänsärky voisi johtua siitä, että kallonpohja tai niska on jumissa? Usein kallonpohjan jumit aiheuttavat toistuvia päänsärkyjä. Myös öinen hampaiden narskuttelu ja leukojen yhteen pureminen aiheuttavat jumeja kasvojen lihaksiin, mikä puolestaan aiheuttaa päänsärkyä. Toisilla myös kiire ja stressi aiheuttaa monenlaisia vaivoja. Nopein tapa helpottaa päänsärkyä on juoda runsaasti vettä ja ulkoilla raittiissa ilmassa.

Jos tuijotat puhelinta taukoamatta silmät rasittuvat. Usein ryhti menee kumaraan ja pää työntyy eteenpäin. Tämä aiheuttaa jumeja kaulan ja niskan alueelle, mikä puolestaan aihettaa kipuja.

6 + 1 vinkkiä päänsäryn ennaltaehkäisyyn ja helpotukseen:

  1. juo runsaasti vettä
  2. ulkoile raittiissa ilmassa
  3. vähennä puhelimen tuijotusta
  4. tarkista nukkuma asento ja tyyny
  5. syö säännöllisesti
  6. älä stressaa + varaa aika hierojalle säännöllisesti